Vakken

Vakken

Vakken verweven in thema's 

De wereld verandert continu. Hadden jouw ouders bijvoorbeeld al een mobiele telefoon in de brugklas? Of speelden ze computergames met leeftijdsgenoten in Australië? Wij zorgen voor eigentijds onderwijs door onderwijs in thema’s aan te bieden. Zo sluiten we aan op veranderingen in de maatschappij.

Natuurlijk leer je bij ons alles wat je moet leren voor alle verschillende vakken. Wij zorgen ervoor dat je een goede basis legt door aan alle leerdoelen tijd en aandacht te besteden. Deze leerdoelen komen voort uit de vakken zoals jouw ouders die ook op school hadden. Door onderwijs te bieden in thema’s, laten we zien dat vakken met elkaar in verbinding staan. Zo krijgt leren voor jou meer betekenis.

Een week op het Panora Lyceum

Om een indruk te geven van hoe jouw week er op het Panora Lyceum uit ziet, zie je hiernaast een voorbeeldrooster. In dit rooster staan de kernvakken (Engels, Nederlands en wiskunde) daarnaast staan er ook opdrachten waaraan je tijdens een thema werkt.  In dit voorbeeldrooster staan de opdrachten van het thema aanpassen. Binnen deze opdrachten werk je aan leerdoelen van verschillende vakken.  

Ook is in het rooster TCC te zien. Dit is taal, cultuur en communicatie. Hierin staan vooral Frans en Duits centraal. Ook is er op het rooster een Panora-uur te zien. Dit is een uur waarin ruimte is voor verdiepen, verrijken en verbreden.  

Kies jij voor het gymnasium dan staat op jouw rooster ook Latijn en Grieks.