What's Next TV

05-03-2021

What's Next TV

Leerlingen uit groep 8 maken kennis met het voortgezet onderwijs en de VO-scholen via What's next TV

Leerlingen uit groep 8 van de basisschool worden onder noemer What’s Next al enkele jaren voorgelicht door de acht Achterhoekse VO-scholen over het voortgezet onderwijs in de regio. De VO-scholen presenteren zich normaalgesproken op 4 gezamenlijke voorlichtingsavonden bij de DRU en het Graafschap College. Dit jaar kunnen deze evenementen helaas geen doorgang vinden. Gelukkig is er een alternatief: What’s Next TV.

Door de deelnemende VO-scholen zijn 3 afleveringen gemaakt van What’s Next TV. In deze afleveringen gaan enkele leerlingen uit het basisonderwijs op onderzoek uit. De speurneuzen testen eerst hun kennis van het VO onder leiding van quizmaster Buddy Vedder. Vervolgens gaan zij op de verschillende VO-scholen op zoek naar de antwoorden op hun vragen. De vragen zijn aangeleverd door leerlingen uit groep 8.

Naast de afleveringen van What’s Next TV zijn er voor de deelnemende VO-scholen schoolfilms gemaakt die leerlingen nog beter laten kennismaken met die specifieke scholen. De eerste aflevering verschijnt vanaf 2 december. De twee weken daarna komen de volgende afleveringen online.

In de klas wordt ruim aandacht besteed aan What’s Next TV en de overstap naar het voortgezet onderwijs. Het voordeel van deze opzet is dat alle filmpjes thuis rustig nog eens bekeken kunnen worden. En het is mogelijk om alle acht scholen te leren kennen, zowel in de klas als thuis. Zo weten de kinderen ook waar vriendjes en vriendinnetjes terecht komen. What’s Next TV is te volgen via: www.opnaarhetvo.nl.

What's Next TV

Ga terug