Vakken

Vakken

Vakken verweven in thema's 

De wereld verandert continu. Hadden jouw ouders bijvoorbeeld al een mobiele telefoon in de brugklas? Of speelden ze computergames met leeftijdsgenoten in Australië? Wij zorgen voor eigentijds onderwijs door onderwijs in thema’s aan te bieden. Zo sluiten we aan op veranderingen in de maatschappij.

Natuurlijk leer je bij ons alles wat je moet leren voor alle verschillende vakken. Wij zorgen ervoor dat je een goede basis legt door aan alle leerdoelen tijd en aandacht te besteden. Deze leerdoelen komen voort uit de vakken zoals jouw ouders die ook op school hadden. Door onderwijs te bieden in thema’s, laten we zien dat vakken met elkaar in verbinding staan. Zo krijgt leren voor jou meer betekenis.

Een week op het Panora Lyceum

Om je een indruk te geven van hoe jouw week op het Panora Lyceum eruit ziet, zie je hiernaast een voorbeeldrooster. Je kunt zien dat wij de opdrachten waar jij aan gaat werken in het rooster hebben staan. Eronder staat welke vakken samenwerken in de opdracht. De vakexperts en jouw mentor zorgen ervoor dat jij aan alle leerdoelen werkt die horen bij de verschillende vakken. Je leert ook meteen hoe de vakken met elkaar in verbinding staan.

Kies jij voor het gymnasium dan staat op jouw rooster bijvoorbeeld ook Latijn en klassieke vorming. Het 7de uur op donderdag heb je dan altijd les.