Uitblinkers- en begaafdheidsprofiel

Blink jij uit op een bepaald gebied?

Ben jij ergens heel erg goed in? Speel je waanzinnig goed gitaar? Weet je alles van politiek? Of lees je dikke boeken in het Engels? Denk jij sneller dan de rest van de klas? Stel jij altijd van die lastige vragen aan de leraar? Dan ben je toe aan extra uitdaging!

Op het Panora Lyceum bieden wij jou meerdere opties voor extra uitdaging. Bijvoorbeeld wanneer jij uitblinkt op een bepaald gebied of wanneer jij meer aankunt dan het reguliere programma. Met ons uitblinkers- en begaafdheidsprofiel geven we jou de ruimte om nog meer uit jezelf te halen en stimuleren we je om voortdurend eigen grenzen op te zoeken, te verkennen en te verleggen.

PUUR

Op het Panora Lyceum vinden we het belangrijk dat je tijd en ruimte krijgt om eigen keuzes te maken. Dat kan binnen het normale programma, maar ook daarbuiten. Daarom bieden we modules aan en we bieden ruimte voor eigen initiatief. Dit extra programma heet PUUR. Het is voor alle leerlingen van alle afdelingen. PUUR staat voor Panora-uur én voor eigenheid en originaliteit. Iedere leerling is immers uniek en heeft recht op zijn eigen ontwikkeling.

Een module is een lessenreeks over een onderwerp dat niet of minder uitgebreid aan de orde komt in de normale lessen, zoals vloggen voor de schoolkrant, gamedesign en robotica.

Op onze school is er volop ruimte voor eigen projecten, waar je tijd voor vrij kunt maken. Wil je meer informatie over vulkanen, chocoladeproductie of duurzaamheid? En er is in de les te weinig tijd voor? Leer er dan meer over binnen je eigen project!

Meer- en hoogbegaafde leerlingen

Het Panora Lyceum is een aspirant-begaafdheidsprofielschool (BPS). Daarom bestaat er naast het programma voor alle leerlingen een speciaal programma voor de meer- en hoogbegaafde leerlingen. Dit is een onderdeel van PUUR. Het Panora Lyceum is een aspirant-begaafheidsprofielschool (BPS). Meer- en hoogbegaafde leerlingen krijgen bij ons de mogelijkheid om naast, of tijdens het gewone onderwijsprogramma deel te nemen aan het BPS- programma.

Als je meedoet aan dit programma betekent het onder andere dat je de normale lesstof in minder lestijd doet. De vrijgekomen tijd gebruik je voor verdieping en eigen keuzes. Ook krijg je begeleiding in de vorm van denklessen, gericht op jouw manier van leren, zodat je antwoord krijgt op vragen als hoe werkt het brein, wat is leren eigenlijk en hoe leer ik effectief?

Het BPS-programma is nog volop in ontwikkeling, dus houd de website goed in de gaten voor meer informatie.

Meer informatie over de vereniging BPS