Uitblinkers- en begaafdheidsprofiel

Blink jij uit op een bepaald gebied?

Ben jij ergens heel erg goed in? Speel je waanzinnig goed gitaar? Weet je alles van politiek? Of lees je dikke boeken in het Engels? Denk jij sneller dan de rest van de klas? Stel jij altijd van die lastige vragen aan de leraar? Dan ben je toe aan extra uitdaging!

Op het Panora Lyceum bieden wij jou meerdere opties voor extra uitdaging. Bijvoorbeeld wanneer jij uitblinkt op een bepaald gebied of wanneer jij meer aankunt dan het reguliere programma. Met ons uitblinkers- en begaafdheidsprofiel geven we jou de ruimte om nog meer uit jezelf te halen en stimuleren we je om voortdurend eigen grenzen op te zoeken, te verkennen en te verleggen.

Voor uitblinkers

Speciaal voor leerlingen die ergens heel erg goed in zijn, hebben wij een extra programma. Het maakt daarbij niet uit welk niveau je doet: op mavo, havo, vwo én gymnasium bieden wij een uitblinkersprogramma aan.

Op onze school is er volop ruimte voor eigen projecten, waar je tijd voor vrij kunt maken. Wil je meer informatie over vulkanen, chocoladeproductie of duurzaamheid? En er is in de les te weinig tijd voor? Leer er dan meer over!

Verder bieden we modules aan over onderwerpen die niet in het normale lesprogramma zitten, zoals Chinees, Russisch, schaken, rechten of leiderschap. Ook kun je een vak op een hoger niveau volgen en daar zelfs examen in doen. Op deze manier kun je makkelijker opstromen. Of wil je het examen liever een jaar eerder doen of een vak volgen op het hbo of universiteit? Dat kunnen we allemaal voor je regelen.

Aspirant-begaafdheidsprofielschool

Het Panora Lyceum is een aspirant-begaafdheidsprofielschool (BPS). We hebben een speciaal onderwijsprogramma voor hoog- en meerbegaafde leerlingen. In ons BPS-programma hebben we aandacht voor jou en wat je nodig hebt. In kleine groepjes leer je elkaar kennen, waardoor je je gesteund voelt. Zo hebben we denklessen, waarin we je uitdagen om na te denken over je nadenken. Met speciale excursies bieden we verdieping aan. Op de website van de vereniging BPS lees je meer over begaafdheidsprofielscholen.

Meer informatie over de vereniging BPS